Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Magistrații slătineni au ieșit în stradă
18.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 344

Au fost proteste astăzi și la Slatina, în Justiție. Procurorii și judecătorii au întrerupt activitatea pentru câteva zeci de minute și au ieșit în fața instanțelor, în semn de protest față de intenția Parlamentului de a modifica legile Justiției și a unor prevederi din Codul penal și Codul de procedură penală.


Protest fără precedent în România. La fel ca și colegii de la majoritatea instanțelor de judecată, magistrații slătineni au manifestat astăzi, nemulțumiți de modificările pe care parlamentarii puterii vor să le aducă Legilor Justiției și Codurilor penale. Zece judecători au ieșit pe scările Judecătoriei Slatina la ora 12.00. Lor li s-au alăturat și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
Comunicat Judecătoria Slatina
„Ca urmare a promovării unor iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală, judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina îşi exprimă public dezacordul cu privire la aceste iniţiative legislative. În acest sens, ca formă de protest, în ziua de 18.12.2017, ora 12,00, judecătorii vor întrerupe activitatea şi vor ieşi în faţa instanţei. Solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii să îşi exprime public poziţia faţă de aceste iniţiative legislative”, se arată într-un comunicat aflat pe site-ul Judecătoriei Slatina.
Protestele au continuat. La ora 13.30, și judecătorii Tribunalului Olt au început protestul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020