Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Eroii aviației”, celebrați la Caracal
20.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 189

În fiecare an, de Sfântul Ilie, se celebrează și Ziua Aviației. La Caracal, autoritățile locale au organizat mai multe activități, la care au fost invitați foști aviatori de seamă ai Unității de Aviație de la Deveselu. Potrivit reprezentanților administrației caracalene, în viitor, Muzeul „Romanaților” va avea amenajată o secție specială dedicată istoriei aviației locale.


Sfântul Ilie, cunoscut drept ocrotitorul aviatorilor, este sărbătorit an de an de piloții fostei Unități de Aviație de la Deveselu.
Au venit și astăzi la Casa Armatei din Caracal pentru a marca această zi specială. Participanții la eveniment au ascultat adevărate povești de istorie spuse de foști aviatori care și-au amintit cu emoție de misiunile la care au luat parte, de clipele frumoase, dar și de aterizările speciale care le-au pus la încercare pregătirea și intuiția.
Unul dintre cei mai valoroși piloți pe care România i-a avut în ultimele decenii este comandorul în rezervă Vasile Bujor. De-a lungul carierei, acesta a acumulat peste 2.000 de ore de zbor pe cunoscutul avion MIG 21. În fiecare an, de Ziua Aviației, vine la Caracal pentru a depăna amintiri alături de foștii lui colegi de breaslă.
Autoritățile locale se mândresc cu asemenea oameni de valoare și sprijină mereu activitățile foștilor militari. Reprezentanții municipalității vor ca în viitor, Muzeul „Romanați” din Caracal să aibă o secție dedicată istoriei aviației locale.
Ceremonialul de astăzi dedicat Zilei Aviației s-a încheiat cu depunerea unei coroane de flori la monumentul dedicat eroilor aerului din Cartierul Aviației de la Deveselu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021