Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CSM Slatina Teqball, prima reușită internațională
10.04.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 179

CSM Slatina Teqball a obținut o reușită semnificativă în urma participării la turneul International Teqball Open din Belgia. Echipa slătineană a demonstrat potențialul său în cadrul acestui eveniment redutabil, consolidându-și prezența și performanțele în lumea teqball-ului.


 Din septembrie 2023, Clubul Sportiv Municipal Slatina are o nouă ramură sportivă: teqball. Sub coordonarea tehnicianului Sebastian Jecu, lotul slătinean a avut un parcurs bun în competițiile oficiale. Recent, aceștia au luat parte la un concurs internațional, având o evoluție foarte bună.
„CSM Slatina Teqball se afla la prima reusită semnificativă în urma deplasării în Belgia, unde a participat la un turneu Belgian International Teqball Open organizat de CETEQ Confédération Européene de Teqball în paralel cu Liga Națiunilor 2024 ediția I.” au transmis oficialii CSM Slatina.
În această perioadă, clubul slătinean care este susținut financiar de Primăria municipiului, a realizat un transfer ce aduce un plus de talent și experiență în echipă, consolidându-i șansele de succes în competițiile viitoare. Este vorba despre Hunor Kristaly de la Transilvania Teqball Team Târgu Mureș. Kristaly a fost convocat și în lotul echipei naționale a României pentru Liga Națiunilor 2024, contribuind la obținerea unui loc de onoare, respectiv locul 2 în această ediție.
„Suntem încântați să îl avem pe Hunor Kristaly în echipa noastră. Sperăm ca împreună să reușim performanțe deosebite pe parcursul acestui an. Performanța lui Hunor Kristaly în Liga Națiunilor este o sursă de mândrie pentru CSM Slatina Teqball și ne oferă speranță pentru viitoarele competiții. Felicitari pentru rezultate colegilor de antrenament Kinga Barabási, Szilagyi Arnold și Apor Gyorgydeak. Sunteti un model pentru noua generație de sportivi de performanță" a mai transmis Sebastian Jecu antrenor și jucator la CSM Slatina Teqball.
CSM Slatina Teqball este dedicată dezvoltării și promovării acestui sport cu cea mai rapidă dezvoltare, oferind sportivilor talentați un mediu propice pentru performanță. Echipa se pregătește intens pentru următoarele competiții, având ca obiectiv principal obținerea unor rezultate pe plan național și internațional. Clubul are ca obiectiv principal promovarea teqball-ului la nivel local și național, precum și participarea la competiții internaționale. CSM Slatina Teqball pune accent pe descoperirea și formarea de talente tinere, oferind sportivilor condiții optime pentru performanță.

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017. Pe scurt, este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe...masă, una...curbată.
Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen. Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.
Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.
La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcă, ex-jucători de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE