Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM Olt, controale la CAO
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 43

Acțiune amplă de control pentru inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. Au avut loc verificări privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, dar și combaterea muncii la negru. În urma celor 14 controale desfășurate, au fost descoperite peste 20 de neconformități și a fost aplicată o amendă în valoare de 8.000 RON.


 Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a încheiat o nouă campanie națională de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, dar și a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă. De data aceasta, acțiunea s-a desfășurat la toate sediile Companiei de Apă din județul Olt. În urma celor 14 controale desfășurate, au fost descoperite 25 de nereguli în domeniul relațiilor de muncă. Practic, angajații fie nu aveau un exemplar al contractului de muncă, fie aveau completate date eronate, fie nu aveau o evidență a timpului de muncă.
Inspectorii de muncă au mai descoperit că reprezentanții Companiei de Apă Olt nu au fost organizate activități de prevenire și protecție a personalului, iar angajații, pe teren, lucrau „după ureche”, nefiind asigurată instruirea adecvată a muncitorilor în domeniul sănătății și securității în muncă.
Inspectorii de muncă atrag atenția că vor continua controalele și în perioadele următoare, iar orice abatere de la normele în vigoare va fi aspru sancționată.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE