Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de nemulțumiți în urma recalculării pensiei
04.09.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 240

Sute de pensionari din județul Olt au fost nemulțumiți de rezultatul recalculării pensiilor. Fie venitul actual este mai mic decât cel inițial, fie mărirea a fost mai mică decât așteptările pensionarilor. Cei care nu au fost lămuriți de recalcularea pensiei, au dreptul de a depune o contestație în termen de 45 de zile de la primirea deciziei.


Recalcularea pensiilor conform noilor principii, gândită a se face în mai multe etape începând cu 1 septembrie 2024, a dat naștere unui val de nemulțumiri și nedumeriri în rândul pensionarilor care s-au trezit peste noapte cu pensiile diminuate. În ciuda faptului că Executivul promite că pensiile urmează să fie plătite în cuantumul cel mai avantajos rezultat în urma aplicării noilor prevederi, comparativ cu cele vechi, procesul de recalculare este dominat de confuzie. Și la nivelul județului Olt au existat persoane care au cerut explicații la ghișeele Casei Județene de Pensii, speriați de faptul că vor primi mai puțini bani la următoarea pensie. Potrivit datelor colectate, peste 700 de pensionari din județul Olt au venit nemulțumiți pentru a cere lămuriri. Dintre aceștia, doar 55 au mers mai departe și au depus contestații.
În cazul în care există erori în calculul sau recalcularea anterioară a pensiei, oamenii pot solicita verificarea și corectarea acestora, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. Termenul maxim de contestare și de solicitare a revizuirii pensiei este de 45 de zile de la primirea deciziei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE