Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutoare și facilități pentru persoanele cu dizabilități
26.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1198

În România, persoanele cu dizabilități beneficiază de diverse facilități și ajutoare financiare, menite să le sprijine în viața de zi cu zi. Pe lângă indemnizația lunară, aceste persoane au dreptul la o serie de beneficii suplimentare, în funcție de gradul de handicap. La nivelul județului Olt, DGASPC are înregistrate peste 31.000 de persoane cu dizabilități.


 Persoanele cu dizabilități sunt acelea care au deficiențe fizice, mentale, intelectuale sau senzoriale de durată. Aceste deficiențe, în interacțiune cu diverse bariere, pot îngrădi participarea deplină și efectivă a persoanei în societate, în condiții de egalitate cu ceilalți. În țara noastră, aceste persoane beneficiază de o serie de facilități și servicii, măsuri care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții lor și la asigurarea unor condiții de egalitate cu ceilalți cetățeni. La nivelul județului Olt, la DGASPC sunt înregistrate peste 31 de mii de persoane.
În România, legea oferă facilități pentru a încuraja angajarea persoanelor cu dizabilități. Există și obligații pentru anumite instituții de a angaja persoane cu handicap, în scopul facilitării integrării acestora pe piața muncii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE