Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Piste de biciclete la Brastavățu și Șopârlița
25.07.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 517

Locuitorii mai multor localități din județul Olt vor avea parte de secțiuni importante de drum transformate în piste pentru bicicliști și transport ușor. Scopul este acela de a încuraja transportul verde, nepoluant, dar și de a aduce comunele din Olt la standarde europene. Consiliul Județean a aprobat, astăzi, mai multe proiecte prin care își dau acordul ca primăriile vizate să poată demara aceste inițiative pe o parte a carosabilului din drumul județean.


 Locuitorii comunelor Brastavățu și Șopârlița sunt încurajați să utilizeze transportul verde și nepoluant. Prin intermediul finanțărilor nerambursabile prin PNRR, edilii celor două localități au făcut pași importanți pentru dezvoltarea acestui segment de micromobilitate. Pistele au ca scop siguranța rutieră a celor care se deplasează cu biciclete, role, trotinete ori alte vehicule ușoare.
În ședința de astăzi a Consiliului Județean Olt, consilierii au aprobat două proiecte prin care cedează, pe o perioadă determinată, o parte din partea carosabilă a drumurilor județene care trec prin cele două localități, astfel încât administrațiile locale să poată demara aceste inițiative importante.
Scopul Programului îl constituie îmbunătățirea calității mediului prin promovarea transportului mai puțin poluant, dar în condiții de siguranță.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE