Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Seceta a lăsat fără apă fântânile din Olt
19.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 283

Câmpurile din județ sunt pârjolite din cauza secetei pedologice severe provocând o criză majoră de apă. Lacurile și fântânile, surse esențiale pentru animale, au secat aproape complet. La Ipotești, primarul ajutat de săteni încearcă să dea de izvoarele care alimentau lacul din comună pentru a da de apă.


 Situație dramatică la Ipotești, localitate în care aproape toate fântânile au secat. Locuitorii sunt disperați, căutând soluții pentru a asigura apa necesară animalelor, în special în timpul pășunatului. Primarul, împreună cu locuitorii, a început o misiune dificilă de a redescoperi izvoarele care alimentau odinioară lacul din comună, sperând să găsească o sursă de apă pentru comunitate.
Eforturile le-au fost răsplătite și în lac a început să curgă apă, după ce au scos la suprafață primele izvoare.
De-a lungul întregii perioade de primăvară și până în prezent, zona a fost afectată de temperaturi extreme, iar precipitațiile au fost aproape inexistente. Din această cauză, iarba de pe pășuni a dispărut complet, lăsând fermierii fără resurse pentru hrănirea animalelor.
Situația dificilă de la Ipotești, unde fermierii se străduiesc să asigure hrana și apa necesară animalelor, nu este un caz izolat. În multe localități din Olt, temperaturile caniculare și lipsa precipitațiilor au dus la secarea fântânilor și la dispariția vegetației, lăsând deținătorii de animale în pragul disperării.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE