Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Parada călușarilor, spectacol pe străzile Slatinei
05.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1449

Aseară, străzile din Slatina au fost animate de un spectacol impresionant al tradiției românești, odată cu defilarea paradei portului popular călușăresc. Evenimnetul a reunit formații și ansambluri din țară și străinătate, fiecare grup impresionând prin costumele tradiționale.


 Călușul este un dans tradițional românesc cu rădăcini adânci în cultura populară a țării. Practicat în special în regiunile Muntenia, Oltenia și sudul Transilvaniei, acest dans se remarcă prin energia sa debordantă și mișcările complexe, atrăgând atenția și admirația publicului de pretutindeni. La Slatina, an de an, se organizează Festivalul „Călușul Românesc”. Ca de fiecare dată, evenimentul a fost inaugurat cu o paradă spectaculoasă pe străzile municipiului.
Defilarea a atras atât localnici, cât și vizitatori din alte părți ale țării, dornici să admire frumusețea și diversitatea portului popular românesc și să se bucure de atmosfera festivă creată de către participanți.
Parada a reprezentat nu doar o oportunitate de a celebra cultura românească, ci și un moment de păstrare și transmitere a moștenirii culturale către generațiile viitoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE