Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Măsuri de muncă pe timp de caniculă
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 123

Perioada caniculară vine la pachet cu o serie de obligații pentru patroni, astfel încât sănătatea angajaților la locul de muncă să nu fie afectată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a lansat, astăzi, o serie de recomandări privind protecția lucrătorilor în perioadele cu temperaturi ce depășesc 37°C. Nerespectarea acestor măsuri se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.


 Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt reamintește tuturor angajatorilor că în această perioadă sunt obligați să respecte prevederile Ordonanței de Urgență ce fac referire la măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme. Concret, atunci când gradele din termometre depășesc 37°C sau când condițiile de umiditate sunt mari și sunt resimțite la un nivel ridicat, atunci patronii trebuie să asigure mai multe măsuri minime de protejare a angajaților.
Angajatorii care nu pot asigura aceste condiții trebuie să ia o decizie în acord cu reprezentanții sindicatelor sau ai salariaților, astfel încât să se poată institui un plan de măsuri protective.
Nerespectarea prevederilor prezentei ordonanțe constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE