Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CAO: „Apa potabilă nu este pentru irigații!”
28.06.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 281

Apă cu program în unele comune din județ, după ce au apărut probleme privind alimentarea din rețeaua publică. Și asta pentru că, unii oameni își udă grădinile și culturile cu apă potabilă, iar bazinele se golesc rapid și au de suferit toți locuitorii comunei respective. La Șerbănești, de exemplu, primarul face apel la săteni să îi pârască pe cei care consumă apa potabilă în alt scop decât cel menajer, pentru a fi debranșati.


 Din cauza secetei, dar și a consumului excesiv de apă în alte scopuri decât cele menajere, locuitorii mai multor comune din județ se confruntă cu dificultăți privind alimentarea de la rețeaua publică. Mai exact, bazinele de apă se golesc, iar sute de gospodării rămân fără apă potabilă în plină vară. Și asta pentru că mulți își udă grădinile sau solariile. Din această cauză, la Șerbănești, primăria a decis restricționarea distribuirii apei potabile.
„Între orele 12 si 18, sistemul de apă va fi oprit pentru a stoca apa în bazin, în acest fel să ajungă apa în toată localitatea. Facem apel la cetățeni să oprească irigatul. În urma apelurilor anonime, până la această oră au fost debranșate doua gospodării de la rețea”, este mesajul primarului din Șerbănești, Mugurel Breoi.
Edilul a apelat la ajutorul populației pentru a identifica acele persoane care contribuie la golirea bazinelor, folosind apa în alt scop decât cel menajer.
„Adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează activități agricole să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, etc).
Începând de mâine așteaptăm sesizările dvs. anonime, la numărul de telefon 0249484001 legate de ,,cunoștințele” care irigă pentru ca noi să luăm masurile legale și să debranșăm de la reteaua publică de apaˮ, a transmis Primăria Șerbănești.
Din păcate, nu doar la Șerbănești se întâmplă acest lucru, ci și în alte localități din județ. Reprezentanții CAO fac apel la populație să consume responsabil apa potabilă.
Așadar, oamenii din localitățile ce se confruntă cu această probleme sunt sfătuiți ca, pentru solarii și irigat, să folosească apa din propriile fântâni sau din puțuri și nu pe cea de la rețea. Pentru că astfel, vor lăsa toată comuna sau orașul, după caz, fără apă potabilă ori cu presiunea apei foarte scăzută.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE