Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina|Locuri speciale pentru persoanele cu handicap
27.06.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 195

Atenție la locurile de parcare special amenajate pentru persoanele cu dizabilități din municipiul Slatina. Direcția de Asistență Socială Slatina reamintește beneficiarilor procedurile de înscriere pentru a avea dreptul de a parca în aceste locuri. Cei care au legitimații vechi trebuie să știe că termenul de valabilitate expiră la data de 30 iunie 2024. Parcarea ilegală pe locurile pentru persoanele cu handicap se sancționează cu amendă și cu ridicarea mașinii.


 Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Astfel, în spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum și în cele organizate vor fi adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare. Pentru a putea parca pe aceste locuri speciale, persoanele îndreptățite trebuie să depună o cerere la sediul Direcției de Asistență Socială Slatina, alături de mai multe documente justificative. Persoanele care aleg să își depună dosarul de eliberare a cardului-legitimație pentru locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap în format electronic, prin e-mail, trebuie să prezinte documentele în original, în momentul ridicării legitimației.

Parcarea neregulamentară pe locurile special amenajate persoanelor cu dizabilități constituie infracțiune și se sancționează cu amendă și cu ridicarea autoturismului.
Persoanele cu dizabilități care dețin legitimații pentru locurile de parcare gratuite, emise înainte de 1 iulie 2023 vor expira la sfârșitul acestei luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE