Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt │Rata șomajului în scădere
17.06.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 158

În Olt, rata șomajului a înregistrat o ușoară scădere în mai comparativ cu luna anterioară, semn că tot mai mulți șomeri reușesc să se integreze pe piața muncii. Potrivit unei statistici realizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani reprezintă categoria de persoane care se angajează cel mai repede.


 Tot mai mulți șomeri din județ, au reușit să se intregreze pe piața muncii, astfel că indicatorul ratei șomajului a înregistrat o scădere. În mai multe sectoare, inclusiv construcții, servicii și industrie, s-a observat o creștere a numărului de angajări, ceea ce a contribuit la reducerea numărului de șomeri. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 ani reușesc să-și găsească cel mai repede un job. În contrast, oltenii cu vârste între 40 și 49 de ani întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea unui loc de muncă.
Majoritatea persoanelor din județul Olt care nu au un loc de muncă și sunt înregistrate în evidențele AJOFM Olt provin din mediul rural și nu beneficiază de ajutor financiar din partea statului.
Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistraţi în evidențele AJOFM Olt – aproximativ 43 %, apoi șomerii cu nivel de instruire primar și fără studii peste 21 %, urmat de cei cu nivel de instruire profesional -17,53 %. Șomerii cu nivel de studii postliceale reprezinta 0,70 %, iar cei cu studii superioare au o pondere de 1,70 %.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE