Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copiii trebuie protejați de fast-food
14.06.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 66

Potrivit unei statistici a Comisiei Europene, România se află pe locul întâi în Uniunea Europeană la obezitatea infantilă. Cercetătorii au demonstrat că un consum des de produse fast-food care conțin alimente și băuturi cu acizi grași, grăsimi, îndulcitori sau aditivi alimentari dăunează sănătății, în special minorilor și tinerilor. Emil Albotă este unul dintre susținătorii inițiativei de protejare a copiilor împotriva promovării unor alimente nesănătoase, sperând, în acest fel, să scadă atractivitatea celor mici față de alimentele nesănătoase.


 O singură masă fast-food ar putea adăuga între 160 și 310 kilocalorii în plus la aportul caloric zilnic pentru adolescenți și, respectiv, pentru copii. Așadar, un consum al acestui gen de alimente și băuturi duce la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi obezitatea, problemele emoționale și de stimă de sine, dar și boli cronice. Pentru a încerca să stopeze acest fenomen, mai ales că România se află pe primul loc în Uniunea Europeana la obezitatea infantilă, mai mulți parlamentari, printre care și Emil Albotă, au susținut un proiect de lege pentru modificarea Legii Audiovizualului în sensul protejării copiilor împotriva promovării unor alimente nesănătoase.
„Plecând de la o realitate tragică, în care România e pe locul întâi în Uniunea Europeană la obezitatea infantilă, propunem un proiect de lege care să interzică publicitatea la băuturile și alimentele cu mult zahăr și grăimi în timpul programelor TV adresate copiilor. Controlul respectării acestei interdicții ar reveni Consiliului Național al Audiovizualului și al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.”
Toate studiile realizate la nivel european și internațional au demonstrat că un consum frecvent de produse fast-food care conțin tipuri de alimente și băuturi cu un aport substanțial de compuși ca acizi grași, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, dăunează foarte mult sănătății persoanelor care le consumă, dar în special minorilor și tinerilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE