Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM Olt|Controale la firmele de panificație
16.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 139

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a încheiat o nouă campanie de verificare și control. De data aceasta, în vizorul inspectorilor de muncă au fost societățile care desfășoară activități în domeniul panificației. Deficiențele au fost minore, fiind aplicată doar o amendă în valoare de 2.000 lei.


În perioada 9 - 12 aprilie 2024, ITM Olt a desfășurat o campanie de verificare a firmelor din domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase. Scopul a fost acela de a vedea modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor de muncă, precum și cele legate de cerințele minime de securitate și sănătate în muncă.
Singura amendă acordată de inspectorii de muncă are la bază un motiv halucinant pentru realitatea anului 2024. Potrivit raportului ITM, sancțiunea a fost aplicată pentru că patronul unei brutării încheiase unui angajat un contract de muncă în care salariul acordat era mai mic decât minimul garantat pe țară.
În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii au constatat 24 de neconformități, fiind aplicate doar măsuri de remediere și avertismente scrise.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE