Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Soroptimist Internațional│Inovație, robotică, speranță
25.05.2023
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 612

Elevii Liceului „Ștefan Diaconescu” Potcoava din județul Olt au primit din partea Clubului Soroptimist Internațional Arendal-Grimstad din Norvegia și Clubului Soroptimist Internațional Slatina, un set de componente utile, cu ajutorul cărora își pot continua activitatea în cadrul clubului de robotică.


 Curioși și dornici de a studia mai mult decât cuprinde programa școlară, elevii și-au testat cunoștințele și îndemânarea în realizarea unor roboți de mici dimensiuni, în cadrul unui club de robotică înființat în liceul lor.
Impresionate de acești tineri pasionați de tehnologie, soroptimistele din Slatina și Norvegia au contribuit cu bani și au achiziționat pentru ei un laptop, 4 kituri Arduino, seturi de șurubelnițe, pistoale de lipit, instrumente de măsură, seturi de senzori, 3 kituri de roboți, filamente pentru imprimanta 3D de diverse culori și senzori.
Copiii au participat doi ani la rând la Olimpiada de Creativitate Științifică, obținând rezultate foarte bune. Anul acesta, un echipaj format din trei elevi s-a calificat la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Suceava.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE