Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încurajați să se implice în proiectul „Fii avocat în școala ta!”
29.03.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 711

„Eu vă încurajez să vă implicați cât mai mulți în proiectul demarat la nivel național „Fii avocat în școala!” Este nevoie de cultură juridică și ea poate fi făcută cel mai bine în școli”. Declarația aparține președintelui Uniunii Naționale a Barourilor din România, prezent la conferința profesională de la Slatina, organizată de decanul Baroului Olt, avocatul Radu Țuluca.


 Printre temele abordate în cadrul conferinței profesionale care a avut loc, week-end-ul trecut, la Slatina, s-a aflat și proiectul „Fii avocat în școala ta!”. Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), avocatul doctor Traian Briciu a vorbit despre importanța acestui program demarat la nivel național.
Astfel, președintele UNBR i-a îndemnat pe avocații prezenți la eveniment să se implice în număr cât mai mare în acest program extrem de important în rândul elevilor.
La nivelul județului Olt, proiectul „Fii avocat în şcoala ta!” se desfășoară din martie 2022. În prima etapă, au fost implicaţi 17 avocaţi din cadrul Baroului Olt, care au mers în 25 de unități de învățământ din județ, pentru a le oferi elevilor cât mai multe informații și noțiuni juridice.
În sălile de clasă au fost simulate procese, pentru ca elevii să înțeleagă mai bine rolul avocaților, dar și pentru a-și cunoaște drepturile și obligațiile.
Proiectul „Fii avocat în școala ta!” continuă și anul acesta, cu cea de-a doua etapă care a început deja. În prezent sunt înscriși 30 de avocați din Olt. Potrivit coordonatorului la nivel de județ, avocata Maria Brândușa Murguleț, această etapă va fi una mult mai complexă, întrucât vor fi oferite elevilor mai multe informații, atât din dreptul penal, cât și din cel civil. Întâlnirile vor avea loc în școli, dar în sălile de judecată.
Avocații înscriși în acest proiect participă voluntar la întâlnirile informative cu elevii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE