Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM Olt│Pe urmele lucrătorilor non-UE
14.03.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 102

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a încheiat campania de verificare a patronilor care angajează forță de muncă din afara spațiului Uniunii Europene. Inspectorii s-au axat exclusiv pe cazurile de muncă temporară și a angajaților străini non-UE. În urma controalelor efectuate, au fost descoperite 25 de deficiențe și au fost aplicate două sancțiuni.


 30 de zile de controale fulger la societățile care au angajați străini din țări care nu aparțin spațiului Uniunii Europene. Potrivit bilanțului ITM Olt, au fost efectuate mai multe controale, alături de angajați ai Biroului pentru Imigrări al Județului Olt, la toate societățile de profil vizate.
Potrivit bilanțului campaniei, inspectorii de muncă au descoperit aproximativ 25 de deficiențe, fiind aplicate și două sancțiuni.
Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neachitarea drepturilor salariale la timp, completarea cu date eronate a registrului de evidență a salariaților și nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausului săptămânal.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE