Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM Olt│Sute de amenzi în februarie
06.03.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 162

Au fost controale, luna trecută, la mai multe societăți din județul Olt. Inspectorii ITM au verificat diferite domenii de activitate, respectiv construcții, comerț, transport rutier, dar și agricultură. În urma verificărilor au fost aplicate peste 200 de amenzi, iar două persoane au fost găsite muncind la negru.


 Februarie a fost luna verificărilor la societățile din județul Olt. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat 218 controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în cel al securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Neregulile au fost numeroase.
De asemenea, neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, neefectuarea controlului medical periodic, sunt o marte dintre neregulile descoperite de inspectorii ITM. Pentru cele mai grave fapte au fost aplicate 122 sancțiuni, din care 115 avertismente și 7 amenzi, în valoare totală de 70.000 lei.
De asemenea, în luna februarie, nu au lipsit nici incidentele la locul de muncă. Au fost comunicate la ITM Olt zece accidente, soldate cu zece persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă. Verificările inspectorilor vor continua și în lunile următoare. Ele au ca scop respectarea normelor de către angajatori și combaterea muncii la negru.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE