Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Deputații olteni, mesaje de Mica Unire
24.01.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 66

Ziua Unirii Principatelor Române este una specială și o sărbătoare pentru neamul românesc, moment în care provinciile românești au devenit istorie. Cu această ocazie, politicienii din Partidul Social Democrat Olt, au transmis mesaje în care subliniază importanța actului de la 1859 și le transmit oltenilor "La mulți ani!".


 Astăzi, marcăm 164 de ani de la Mica Unire, momentul decisiv al reunificării vechilor principate, Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza cel care a făcut primul pas politic spre crearea României ca un singur stat. Deputații olteni Adrian Chesnoiu și Marius Iancu au transmis câte un mesaj cu semnificația acestei zile importante.
„Sărbătorim astăzi un act istoric de o importanță covârșitoare pentru națiunea română, pentru identitatea noastră națională. Actul de la 24 ianuarie 1859 este încununarea unui efort al românilor de a trăi într-o singură țară, de a le fi recunoscută limba, tradiția și istoria, prin momente precum Unirea de la Alba Iulia sau Revoluția de la 1848.
„24 Ianuarie înseamnă ziua responsabilității și demnității naționale!
Responsabilitatea unei clase politice și a unei generații de diplomați care au făcut ceea ce nimeni nu credea că se poate întâmpla - unirea Țării Românești cu Moldova, cu același domnitor - Alexandru Ioan Cuza.
Cu toții sunt un exemplu, o inspirație pentru noi, cei de azi și trebuie să le urmam exemplul- să fim responsabili, demni și să avem grijă unii de alții!
La mulți ani, România!”
Florin Barbu, deputatul PSD de Olt, a transmis, de asemenea, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor.
„Ei au fost generația care a înfăptuit Unirea, iar el, Alexandru Ioan Cuza a fost domnitorul de care mica țară, de atunci, România a avut nevoie.
Noi suntem generația care trebuie să avem grijă de darul atât de prețios oferit de strămoșii noștri - România, să nu uităm niciodată că unitatea ne face puternici și ne ajută să rezistăm în fața provocărilor istoriei și că avem datoria să ne alegem, cu înțelepciune, conducătorii!”

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE