Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
2021│Puțini șomeri au obținut „Prima de relocare”
18.01.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 153

Și în 2021, din cauza pandemiei, tot mai puțini șomeri au reușit să se angajeze la distanțe mari față de localitățile de domiciliu și să obțină prima de relocare oferită de AJOFM Olt. Potrivit unei situații prezentate de instituție, numărul persoanelor care au solicitat acest ajutor financiar de la stat a fost la jumătate față de cel înregistrat în 2020.


 900 de lei este valoarea primei de relocare, ajutor financiar care poate fi obținut de șomerii olteni dacă se angajează într-o altă localitate. Aceasta este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor de chirie și utilități, în noul domiciliu sau reședință. Însă, tot mai puțini olteni reușesc să obțină acest ajutor de la stat. Condițiile de acordare sunt principalele cauze pentru care șomerii nu sunt declarați eligibili.
La nivelul județului nostru, în 2021, față de anul precedent, numărul șomerilor care au beneficiat de acest stimulent financiar a scăzut semnificativ, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.
Prima de relocare se acordă la cerere și nu poate fi cumulată cu prima de activare, prima de încadrare sau prima de instalare. Ajutorul financiar este neimpozabil și se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE