La Găneasa, funcționează prima afacere de bere artizanală din Olt. Ștefăniță Vlăsceanu și-a dorit să vină cu ceva nou pe piața berii la nivelul județului și și-a achiziționat toate echipamentele și ingredientele pentru a produce acest tip de băutură mai puțin cunoscut în rândul oltenilor. Procesul de fabricare al unei beri artizanale este unul de durată și depășește chiar și o lună, spune administratorul acestei afaceri.
Spre deosebire de cea industrială, berea artizanală are un gust mai puternic, este mai aromată și are mai puțin acid, dar cel mai important este că se produce doar din ingrediente naturale. Pentru început, vânzările nu au fost cele scontate, și asta din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse în restaurant și la terase. Însă olteanul este optimist și speră ca pe viitor afacerea să crească.
Pentru început, administratorul microberăriei din Găneasa produce doar trei sortimente de bere artizanală, dar intenționează să diversifice gama de băuturi.