Temperaturi ridicate, un local nesupravegheat sanitar veterinar, alimente neverificate. Toate acestea pot transforma o petrecere organizată la un restaurant într-un adevărat coșmar pentru consumatori. Tocmai de aceea, inspectorii sanitari veterinari au decis că trebuie să aibă un control mai strict asupra preparatelor și modului de servire din fiecare restaurant din județ. Pentru că nu le pot controla pe toate într-un timp scurt, au gândit un program ce presupune obligații în plus pentru organizatori.
Măsura este în vigoare, iar localurile organizatoare de evenimente sunt nevoite să o respecte. Așa că, înainte să servească meniul festiv, trebuie să demonstreze că au folosit ingrediente sigure, iar produsul final a fost gătit în condiții de igienă. În acest sens, probe din fiecare fel de mâncare servit vor ajunge, obligatoriu, la analize.
Până acum, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare au verificat zeci de localuri și au aplicat sancțiuni, acolo unde condițiile de igienă au lăsat de dorit.
Verificările s-au intensificat și la celelalte localuri de alimentație publică, odată cu instalarea temperaturilor ridicate. Inspectorii vor să se asigure că alimentele sunt depozitate corespunzător, că spațiile de lucru sunt curate și materia primă provine dintr-o sursă sigură pentru consum.