Comisariatul Județean Olt al Gărzii de Mediu a prezentat astăzi un raport de activitate pentru anul trecut. Specialiștii de aici au analizat nivelul dioxidului de sulf, oxidului de carbon, dioxidului de azot și a pulberilor fine, principalii factori poluanți. Industria, încălzirea locuințelor și traficul generează aceste substanțe care afectează calitatea aerului, spun specialiștii. Aceștia au analizat evoluția lor în ultimii trei ani și au constat că primele două, respectiv dioxidul de sulf și oxidul de carbon, produse în special din activitatea industrială, au scăzut considerabil. În cazul dioxidului de sulf vorbim de o scădere a concentrației cu 35%.
Oxidul de carbon, eliminat în special din activitățile industriale, este și acesta în scădere, explică specialiștii în protecția mediului.
Crește în schimb nivelul dioxidului de azot, care are ca principală proveniență traficul. Dacă în 2015 se înregistra o concentrație de aproximativ 7 micrograme pe metrul cub de aer, în 2017, concentrația a ajuns la 18,61 micrograme. Chiar și așa, Slatina este departe de limita maximă admisă legal pentru această substanță.