Carnea de mistreț, atât de sănătoasă, poate deveni un pericol pentru sănătate. Porcii mistreți, mai mult decât cei crescuți în gospodării, pot fi purtători și transmițători ai parazitului „trichinella spiralis”. În ultima lună, specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au descoperit cinci cazuri de trichineloză la mistreți împușcați în diferite zone ale județului.
Ca să preîntâmpine îmbolnăvirea populației, prin consumul de carne de mistreț infestată, medicii veterinari organizează frecvent întâlniri cu reprezentanții fondurilor de vânătoare.
Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au mai fost efectuat, luna trecută, alte aproape 1.500 de examene trichineloscopice la porcii sacrificați tradițional, în gospodăriile populației. 11 probe au fost transmise către laboratorul central, pentru analize suplimentare, dar și acestea au fost negative. Trichineloza este o boală care se transmite de la animale la om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic. Boala se manifestă prin febră, tulburări digestive și dureri musculare, iar în unele cazuri poate cauza moartea.