Campania de informare în legătură cu înființarea punctelor gastronomice locale a început astăzi, în județul Olt. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a trimis tuturor primăriilor detalii despre autorizarea bucătăriilor din gospodăriile oltenilor.
Potrivit informațiilor făcute publice de Direcția Sanitară Veterinară, gospodarii vor fi ajutați să transforme bucătăriile proprii în puncte gastronomice, în care vor găti pentru cei care vor să mănânce sănătos.
La Izbiceni, autoritățile au primit cu interes vestea că oamenii vor fi ajutați să obțină profit în gospodărie. Au legume și fructe din belșug, cresc păsări și animale, așa că un meniu sănătos poate fi pregătit oricând.
În funcție de interesul manifestat de săteni pentru acest proiect, medicii veterinari vor organiza întâlniri locale, în care le vor explica oamenilor ce trebuie să facă pentru a se autoriza. Pot solicita înființarea unui punct gastronomic local persoanele fizice autorizate, asociațiile familiale sau societățile comerciale. Preparate vor fi obținute din materie primă autohtonă, din exploatațiile înregistrate sanitar veterinar. Mâncărurile vor fi pregătite în bucătăria familiei și vor fi servite, obligatoriu, în aceeași zi.