Ştiri pe scurt
Social
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 27
PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA ANGAJAŢILOR
Firmele din România au cheltuit, în medie, 115 euro pentru training-ul unui angajat, în creștere cu 5% față de anul 2015, reiese dintr-un comunicat de presă al unei companii care furnizează soluții de leadership și dezvoltare a resurselor umane. Pentru dezvoltarea angajaților și crearea unor echipe cât mai omogene, firmele autohtone au apelat și la programe de teambuilding. Pentru acestea, companiile au alocat circa 60 de euro pentru fiecare angajat (fără costurile de cazare).
ROMÂNIA, SUB MEDIA EUROPEANĂ LA RECICLARE
Potrivit unui raport al Comisiei Europene, România are niveluri de reciclare și compostare foarte scăzute, respectiv 16%, față de media europeană de 44%, precum și rate ridicate de depozitare a deșeurilor. În ceea ce privește starea de conservare a speciilor protejate, documentul Comisiei Europene precizează că aceasta este inadecvată în 67,19% dintre cazuri, favorabilă în proporție de 19%, necunoscută (8,42%) și, nu în ultimul rând, nefavorabilă (5%). La capitolul "Calitatea aerului" se menționează că, în România, "emisiile de poluanți atmosferici din România au scăzut semnificativ" și "se încadrează în plafoanele naționale de emisie aplicabile în prezent".
“OPERAȚIUNEA SCUT 2017”
Agenția Națională de Administrare Fiscală a declanșat "Operațiunea Scut 2017" prin intensificarea controalelor la frontieră, în trafic, dar și în piețe, târguri și oboare, pentru combaterea traficului ilicit de țigarete, se arată într-un comunicat al ANAF. În cadrul acestei operațiuni, Direcția Generală a Vămilor va beneficia și de sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Piața neagră a țigaretelor a înregistrat în 2016 un nivel mediu de 16,8%, în creștere față de media anuală din 2015 care a fost 16%, regiunea nord-est fiind cea mai afectată de comerțul ilegal, conform unui studiu realizat de o companie de cercetare a pieței.
PROGRAMUL “FEMEIA MANAGER”, ALTFEL ÎN 2017
Statul nu le va mai da româncelor bani pentru afaceri, dar le va trimite la cursuri de antreprenoriat. Femeile care vor să facă afaceri nu vor mai putea primi cei până la 50.000 de lei, ajutor nerambursabil în Programul “Femeia Manager”, ci vor urma cursuri, workshopuri şi traininguri pentru dobândirea şi dezvoltarea cunoştinţelor antreprenoriale. Informatia apare într-o propunere de procedură pentru derularea Programului “Femeia Manager 2017”, emisă de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Începând cu anul 2012, Guvernul a introdus printre programele sale de sprijinre a întreprindrilor mici şi mijlocii şi Programul “Femeia Manager”, prin care se ofereau până la 50.000 de lei firmelor deţinute de femei, în vederea realizarii de investiţii. Încă de la început, însă, aceste finanţări rezervate femeilor aveau la dispoziţie un buget destul de mic. Anul trecut, doar 10 astfel de finanţări au fost disponibile.
Redactor: Mirela Vârşă