Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 29

PATRONII ROMÂNI, DATORI LA STAT


Numărul firmelor care nu plătesc la timp banii pentru contribuţiile de sănătate, pensie ori şomaj ale salariaţilor a crescut cu peste 60% în ultimul an şi jumătate, iar sumele datorate sunt de până la 12 ori mai mari. Restanţele au crescut însă destul de mult după ce aceste fapte nu mai sunt încadrate ca evaziune fiscală, astfel că patronii nu mai merg la închisoare, ci plătesc doar o amendă. Dacă angajatorul nu achită la timp şi corect contribuţiile către bugetul de sănătate, pensie şi şomaj, salariaţii au de suferit. Se pot trezi că li se calculează o pensie mai mică sau că nu pot beneficia de servicii medicale la stat. La bugetul pentru pensii, restanţele au ajuns la peste 14 miliarde şi jumătate de lei în septembrie anul trecut, faţă de 2 miliarde de lei, cât erau în septembrie 2015. La bugetul pentru asigurările de sănătate, restanţele au crescut de peste 6 ori, la aproape 4 miliarde de lei, în condiţiile în care numărul datornicilor a crescut cu peste 48.000.

BANI EUROPENI PENTRU ROMÂNIA

Comisia Europeană a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esenţiale, şi anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. „Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor", a precizat Corina Creţu, potrivit Mediafax.

MAI MULT VIN EXPORTAT ANUL TRECUT

România a exportat în primele nouă luni ale anului trecut aproape zece mii de tone de vinuri din struguri proaspeți, în creștere cu aproape 22% față de aceeași perioadă a anului precedent, Pe de altă parte, importurile de vin au depășit, în perioada menționată, de 3,5 ori exporturile, totalizând 35.000 tone. România are o tradiție în producerea vinului, atestată documentar de peste 2.000 de ani. În ultimii 15 ani, sectorul viti-vinicol s-a consolidat prin investiții și sprijin financiar al statului român, dar și al Uniunii Europene, începând cu anul 2007. Românii consumă în prezent în jur de 22 — 25 de litri pe cap de locuitor, în scădere de la 27 de litri în anii trecuți, din cauza reducerii puterii de cumpărare, vinurile albe fiind preferate de consumatori  în procent de 60%.

MAI PUŢINĂ SARE, O VIAŢĂ MAI SĂNĂTOASĂ

O reducere cu 10% a consumului de sare ar putea permite salvarea a milioane de vieți, conform unui studiu publicat de revista British Medical Journal. Oamenii de știință au calculat că declanșarea unor campanii guvernamentale ar putea reduce mortalitatea ridicată legată de consumul excesiv de sare pentru suma modică de 0,10 dolari de persoană. Foarte puține țări au evaluat costurile unei strategii publice vizând consumul de sare. Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare. Majoritatea adulților depășesc consumul recomandat de sare pe zi, de maxim 2 grame, fapt care contribuie la producerea a aproximativ 1,65 milioane de decese anual, în lume, din cauza maladiilor cardiace, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE