Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 26

CREŞTE INDEMNIZAŢIA PENTRU MAME


Măsurile aprobate de noul Guvern includ mai multe vești bune pentru români. Printre acestea se numără și majorarea salariului minim brut pe economie, cel în funcție de care se calculează și indemnizația minimă de creștere a copilului. Legea care reglementează valoarea indemnizației pentru creștere a copilului prevede că aceasta nu poate fi mai mică de 85% din salariul minim brut pe țară. Cum noile măsuri adoptate prevăd că salariul minim pe economie va fi, de la 1 februarie, 1.450 de lei, urmează ca și indemnizația minimă să fie recalculată. Din momentul în care salariul minim crește, se majorează și indemnizația pentru mame, cu 170 lei.

RATA ŞOMAJULUI, ÎN SCĂDERE

Rata șomajului înregistrată în România, în decursul lunii noiembrie, s-a situat la 5,7%, în scădere față de aceeași perioadă a anului anterior, cei mai mulți șomeri fiind în rândul bărbaților, arată datele Institutului Național de Statistică. Potrivit sursei citate, numărul șomerilor estimat pentru luna noiembrie din anul 2016, a fost de 521.000 de persoane, în scădere atât față de luna precedentă (522.000 persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (607.000 persoane).

CARNEA DE PORC ŞI GRĂSIMILE, PREFERATELE ROMÂNILOR

Institutul Naţional de Statistică a făcut profilul alimentar al românului. Anul trecut, am avut în meniu mai multă carne de porc şi de pasăre faţă de anul precedent, dar şi mai multe grăsimi. Margarina este prezentă în multe semipreparate cumpărate şi este preferată untului şi pentru că este mai ieftină. Consumul zilnic de margarină este de patru ori mai mare decât cel de anul trecut. Românii cumpără produse impulsionaţi în special de preţ şi sunt predispuşi să pună în coş mai multe alimente când le găsesc la promoţie. Veniturile mai mari nu garantează întotdeauna o calitate mai bună a alimentelor pe care românii le pun în farfurie, spun nutriţoniştii. Au crescut vânzările de produse semipreparate, ca de exemplu pizza. Consumul de fructe a fost mai mare anul trecut, dar predomină cele exotice, din import, cu un plus de 16%, arată datele INS.

REŢELELE SOCIALE ŞI EMOŢIILE NEGATIVE

Peste 40% dintre utilizatorii rețelelor de socializare spun că sunt invidioși când prietenii lor primesc mai multe aprecieri decât ei, dar și când văd postările despre viețile aparent mai fericite ale prietenilor lor, conform unui studiu realizat de o companie globală de securitate cibernetică. Utilizatorii rămân, din diverse motive, de multe ori cu emoții negative, după ce petrec timp pe rețelele de socializare. În ciuda dorinței de a avea sentimente pozitive în urma interacțiunilor pe rețelele de socializare, atunci când văd postările fericite ale prietenilor despre vacanțe, hobby-uri și petreceri, utilizatorii rămân deseori cu sentimentul amar că alții se bucură de viață mai mult decât ei. 59% dintre respondenți s-au simțit nefericiți când au vazut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitați, iar 45% au mărturisit că pozele din vacanța prietenilor au avut o influență negativă asupra lor. 37% dintre participanți au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzația că trecutul era mai bun decât viața lor din prezent.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE