Ştiri pe scurt
Social
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 20
FOC DE ARTIFICII
În această perioadă, Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, în cadrul acţiunii „Foc de Artificii”. Astfel, în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie, polițiștii olteni au efectuat 104 acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 23 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. Oamenii legii au întocmit patru dosare penale şi au confiscat 44 kg de articole pirotehnice, în valoare de 2.150 lei.
RISC SCĂZUT DE ATACURI TERORISTE ÎN ROMÂNIA
România menţine nivelul de alertă albastru precaut, adică risc scăzut de atacuri teroriste, anunţă Serviciul Român de Informaţii. „În ceea ce ne priveşte, vom depune toate diligenţele să avem la dispoziţie întregul instrumentar de lucru şi capabilităţi pentru a preveni România de orice incident de securitate pentru viitor", a declarat directorul SRI, Eduard Hellvig. Experţii în probleme de securitate internaţională consideră că România nu reprezintă o ţintă de primă valoare şi nu e relevantă pentru atacatori.
21 DECEMBRIE, SOLSTIŢIUL DE IARNĂ
În emisfera nordică începe iarna astronomică, cu cea mai lungă noapte din an şi cea mai scurtă zi, iar în cea sudică începe vara, cu ziua cea mai lungă şi noaptea cea mai scurtă. Solstiţiul se întâmplă în acelaşi moment pentru toată lumea de pe glob, iar aceast moment special este miercuri, 21 decembrie. Această zi are 8 ore şi 50 de minute, iar noaptea, 15 ore şi 10 minute. Începând din 22 decembrie, şi până în 21 iunie, durata zilelor va creşte continuu, iar cea a nopţilor va scădea în mod corespunzător. În vechime, noaptea solstiţiului era considerată magică şi cu un efect remarcabil asupra oamenilor şi în multe culturi era marcată prin obiceiuri barbare, sacrificii umane şi jertfe de animale.
POINSETTIA, O PLANTĂ PENTRU SĂRBĂTORI FERICITE
Unele dintre plantele decorative sunt specifice unui anumit anotimp sau unei anumite sărbători. Un bun exemplu în acest sens este Poinsettia, cunoscută la noi sub denumirea de Steaua Crăciunului, plantă care ne încântă privirile în fiecare sezon de iarnă, prevestind sărbătoarea magică. Aceasta este una dintre cele mai comercializate plante din perioada Crăciunului. Poate fi amplasată în orice colț din interior, fie pe suporturi specifice, pe masă sau lângă brad. Există și soiuri mai viguroase care sunt cultivate îndeosebi pentru producerea de flori tăiate, de asemenea, foarte căutate în această perioadă.
Redactor: Mirela Vârşă