Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 29

ALIMENTELE ŞI NOILE ETICHETE


Etichetele alimentelor intră într-o nouă eră. Este de ajuns să le citim, ca să aflăm tot ce trebuie să ştim despre produsele pe care le mâncăm. Potrivit unei directive europene, etichetele trebuie să conţină anumite informaţii nutriţionale, dar şi menţiuni în cazul în care produsele nu pot fi consumate în siguranţă de toată lumea. Vizate sunt şi alimentele congelate în mod repetat. Informaţiile trebuie să apară şi în meniurile restaurantelor, cantinelor, şcolilor sau spitalelor unde se prepară mâncare.
Pentru băuturile cu conținut ridicat de cafeină trebuie trecută menţiunea: „Nu se recomandă pentru copii sau femeile însărcinate ori care alăptează”. La carnea congelată, trebuie evidenţiată clar data când a fost îngheţată şi, nu în ultimul rând, pentru carnea proaspătă trebuie specificată originea ei.

REGULI NOI PENTRU LA DEFINITIVAT

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat că profesorii care nu reușesc să promoveze examenul de definitivat după trei încercări succesive vor putea da examenul a patra oară, numai după un an de practică pedagogică și cu achitarea unei taxe. Noile reglementări au fost introduse printr-o ordonanță de urgență care aduce mai multe modificări la Legea Educației Naționale. Actul normativ reglementează și forma de echivalare a gradului didactic I pentru personalul didactic care a obținut titlul științific de doctor în domeniul în care poate fi încadrat sau în domeniul științelor educației și care îndeplinește cumulativ condițiile de formare inițială și condițiile de vechime la catedră, de minimum patru ani de la obținerea definitivării în învățământ.

SIMPLIFICARE ÎN ASISTENŢA SOCIALĂ

Ministerul Muncii a anunţat noi măsuri de simplificare în asistenţa socială: solicitanţii de ajutoare sociale vor depune un dosar în loc de trei, bursele şcolare vor fi eliminate din categoria veniturilor care se iau în calcul la stabilirea drepturilor de beneficii sociale, iar, în cazul venitului minim garantat, numărul de documente necesare scade de la 52, la 15-17.

Astfel, pentru obţinerea venitului minim garantat şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei, în situaţia în care persoana sau familia întruneşte toate condiţiile de eligibilitate, inclusiv pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, solicitantul va depune un singur dosar. Documentele depuse iniţial pentru unul dintre beneficii se iau în considerare şi pentru solicitarea ulterioară a celorlalte măsuri de sprijin.

NU TOŢI ROMÂNII ÎŞI PERMIT O VACANŢĂ

Doi din trei români nu şi-au putut plăti o vacanţă anul trecut, însă, comparativ cu 2012, numărul celor care nu-şi pot permite financiar un concediu a scăzut, reiese dintr-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică. În anul 2015, din punct de vedere al incapacităţii de a plăti o săptămână de vacanţă pe an sau al imposibilităţii, din punct de vedere financiar, de a face faţă unor situaţii neprevăzute, 67,6% şi, respectiv, 51,4% din populaţia României s-a aflat în una din aceste două situaţii. Comparativ cu anul 2012, se observă o scădere semnificativă a numărului persoanelor care nu-şi pot plăti anual o săptămână de concediu, cu 7,8 puncte procentuale, dar şi a celor care, puşi într-o situaţie imprevizibilă, nu pot face faţă unor cheltuieli din resursele proprii.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE