Guvernul lucrează de zor la schimbarea datelor personale ale românilor, mai exact a buletinelor de identitate. O echipă de specialiști în informatică a definitivat deja noul tip de buletin, care va semăna cu cel ale celorlalți cetățeni ai Uniunii Europene. Acesta va avea dimensiunea unui card bancar și un CIP care va conține toate datele posesorului. Cu toate că s-a pus deseori problema ca adresa posesorului să nu mai apară în noul buletin, reprezentanții Ministerului de Interne au cerut în mod special ca aceasta să rămână pe noul act de identitate, au declarat surse din Guvern pentru Libertatea. Mai mult, acestea susțin că este foarte posibil ca noul buletin să aibă inclus și numărul asigurării sociale, precum și datele de pe cardul de sănătate.
FUNCŢIONARII PUBLICI PROTESTEAZĂ
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunţat că angajaţii din sistem vor protesta săptămâna viitoare. „Oamenii vor demonstra în ziua de marţi. Demonstraţia înseamnă a ieşi în faţa primăriilor, cu lozincile aferente acestui tip de manifestare. Urmare a faptului că Guvernul şi Parlamentul au neglijat această categorie socio-profesională, nedând nicio creştere salarială pe parcursul anului 2016, funcţionarii au decis să protesteze", a declarat, la
România TV, liderul SNFP.
DREPTURILE COPIILOR, PE ÎNȚELESUL LOR
În urmă cu 26 de ani, Organizația Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, conform căreia fiecare copil are dreptul la o dezvoltare normală din punct de vedere material, moral și spiritual.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Olt a ales să le facă cunoscute aceste drepturi copiilor instituţionalizaţi, prin organizarea unui Simpozion ce va avea loc la Centrul Cultural, luni, 21 noiembrie.
O NOUĂ EXTRAGERE LA LOTERIA BONURILOR
Extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise în perioada 1 - 31 octombrie 2016 este programată pentru duminică, 20 noiembrie, la ora 16:55, iar fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea bonurilor câştigătoare.
Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să le depună în original, împreună cu o cerere şi copia actului de identitate, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.
Redactor: Mirela Vârşă