Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 12

LEGE PENTRU CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE


Potrivit datelor statistice, terenurile agricole din România sunt deținute în mare parte de către firme sau cetățeni străini, fapt care îi nemulțumește pe producătorii agricoli autohtoni. Aceștia nu își pot dezvolta afacerile întrucât nu pot achiziționa pământ din cauza prețului foarte mare, fapt pentru care i-au cerut ministrului Achim Irimescu să-i ajute să își poată cumpăra și ei terenuri pentru afacerile lor. Astfel, cei de la agricultură au redactat deja o lege prin care se stabilește clar cât și cine poate cumpăra teren agricol în România. Concret, persoanele fizice vor putea achiziționa terenuri agricole în limita a 150 de hectare, iar cele juridice până la cel mult 1.500 de hectare. Legea are și anumite criterii după care se pot cumpăra terenurile agricole în România. Astfel, societățile comerciale respective trebuie să aibă domiciliul stabil în România, iar pentru asta trebuie să fii ori cetățean european, ori să ai naționalitate română. De asemenea, vor fi introduse în lege și alte condiții, potrivit cărora cei care cumpără teren să fi fost fermieri pe o perioadă de cel puțin 5 ani, iar 75% din veniturile firmei să provină din agricultură.

MEDICII VOR PEDEPSE MAI BLÂNDE ÎN CAZ DE MALPRAXIS

Medicii vor schimbarea regulilor în caz de malpraxis. Doi din trei medici îşi doresc plafonarea sumei pentru eventuale daune morale plătite pacienţilor sau urmaşilor acestora, arată un chestionar aplicat medicilor care lucrează în spitalele din toată ţara. 84% ar dori şi un contract clar între pacient şi spital. Mai ales că, susţin medicii, nimeni nu ia în calcul presiunea sub care lucrează şi condiţiile precare din spitale. Anul trecut au fost depuse 232 de reclamaţii la Colegiul Medicilor. Doar 23 de medici au primit şi sancţiuni, de la mustrări, până la scăderea cu 10% pentru trei luni a salariului. În numai două cazuri a fost dictată o interdicţie temporară a dreptului de a profesa.

SE ÎNFIINŢEAZĂ O NOUĂ DIRECŢIE

Guvernul a aprobat înființarea Direcției Generale de Protecție Internă. Noua structură va desfășura activități informativ-operative exclusiv pe domeniul de competență al Ministerului Afacerilor Interne, ceea ce va asigura departajarea de celelalte structuri cu atribuții în domeniul securității naționale. Odată cu crearea acestei structuri se va desființa Departamentul de Informații și Protecție Internă.

ÎNCHISOARE PENTRU CEI CARE MALTRATEAZĂ ANIMALELE

Plenul Senatului a aprobat amendamentul de mărire a pedepselor pentru cei ce chinuie și omoară animale, între 2 și 7 ani. Aceeaşi pedeapsă o vor primi şi cei care organizează lupte între animale sau recurg la intervenţii chirurgicale pentru a modifica aspectul unui animal. În cazul condamnării pentru una din aceste infracţiuni, instanţa va dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a mai deţine animale pentru o perioadă de la 5 la 10 ani.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE