Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 18

ÎNECAT ÎN OLT


Pompierii de la Detașamentul Slatina au intervenit sâmbătă în zona Podului Olt, pentru degajarea unui cadavru din apele râului. La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru primă intervenție și o barcă pneumatică. Cadavrul a fost găsit sub pod și a fost scos la mal cu ajutorul accesoriilor din dotarea pompierilor. Cazul a fost preluat de poliție.

COPIII, INTERZIS LA SUCURI

Copiii care nu au împlinit 16 ani nu vor mai putea să cumpere sucuri care conţin zahăr, dacă un proiect depus în Parlament devine lege. Iniţiatorul mai vrea ca pe ambalaje să existe avertismente, la fel ca pe pachetele de ţigări, cât şi o taxă care să crească preţul acestor produse. Un pahar de suc de 250 de mililitri conţine nu mai puţin de zece cuburi de zahăr. Aproape dublu față de cât are nevoie un copil într-o zi. Părinţii cred că o astfel de lege trebuie să fie foarte clară. Nutriţioniştii spun că e bine să se înțeleagă că un consum ocazional nu dăunează, dar este vorba de cantitate și de frecvența consumului. Cel mai probabil, proiectul va fi votat de parlamentari anul viitor.



ZIUA MORŢILOR VERSUS HALLOWEEN

Noaptea de 1 noiembrie stă sub semnul luminii, cimitirele fiind „invadate” de către cei care aduc îi pomenesc, de Ziua Morţilor, pe cei trecuţi dincolo. Potrivit legendelor populare, în noaptea de 1 noiembrie, porţile Tărâmului de Dincolo se deschid, iar cei decedaţi vin să îi viziteze pe cei vii. Ziua Morţilor nu ar trebui să fie înfricoşătoare, ci sfântă. Este o zi în care toţi cei care au pierdut persoane apropiate şi le amintesc cu drag.

Pentru alții, această dată înseamnă însă ceva mult mai lumesc și mai vesel – adică Sărbătoarea de Halloween, cea care aduce veșminte și măști ciudate – vrăjitoare, fantome, dovleci, focuri, dulciuri, petreceri și farse.

POLUAREA, O CAUZĂ A MORTALITĂŢII INFANTILE

Aproximativ 300 de milioane de copii din toată lumea, unul din șapte, locuiesc în zone în care poluarea aerului depășește de șase ori cotele stabilite prin normele internaționale, ceea ce contribuie în mare măsură la mortalitatea infantilă, se arată într-un raport al UNICEF.

„Poluarea aerului este una dintre principalele cauze ale mortalității infantile în cazul a 600.000 de copii sub 5 ani în fiecare an și amenință viața și viitorul altor câteva milioane", a explicat directorul general la UNICEF, Anthony Lake. Aproape două miliarde de copii locuiesc în țări în care poluarea atmosferică rezultată din folosirea autovehiculelor și a combustibililor fosili, praf și incinerarea deșeurilor depășesc normele acceptabile ale calității aerului stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Asia de Sud este regiunea cu cel mai mare număr de copii expuși riscurilor pentru că respiră un aer puternic poluat (620 de milioane), urmată de Africa (520 de milioane) și Asia de Est și Regiunea Pacificului (450 de milioane), arată raportul.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE