Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 14

  ALEGERI SUPRAVEGHEATE AUDIO-VIDEO


Procesul de votare ar putea fi supravegheat audio-video, se arată într-un proiect privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, publicat marți pe site-ul MAI.  Potrivit proiectului, de înregistrarea audio-video se va ocupa operatorul de calculator al biroului electoral al secției de vot. Vor fi înregistrate, neîntrerupt, procedurile realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare. În acest fel, organismele electorale pot verifica mai ușor dacă votul este fraudat sau nu. Înregistrările vor ajunge ulterior la Serviciului de Telecomunicații Speciale, care le va păstra pe o perioadă de trei luni. STS va fi, astfel, singura instituție abilitată să copieze înregistrările, iar la împlinirea termenului de trei luni, să le distrugă.

PLĂTEŞTI PENTRU CÂT ARUNCI

„Plăteşti pentru cât arunci", conceptul implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a îi determina pe cetăţeni să recicleze a fost legiferat şi în România. Ieri a fost publicată în Monitorul Oficial o Ordonanţă de Urgenţă care modifica şi completează Legea privind regimul deşeurilor. Autorităţile publice locale sunt obligate ca, până în 2020, să asigure metode de reciclare pentru cel puţin 50% din masa totală de hârtie, metal, sticlă şi plastic  care se produc.
Sistemul „plăteşti pentru cât arunci" este unul vechi pentru restul europenilor, datând din anii '90. Se practică sub diverse forme şi în mare parte dintre Statele Unite ale Americii. În oraşul german Dresda, spre exemplu, în 20 de ani de când se aplică sistemul, volumul deşeurilor a scăzut cu 50%, deşi sursele care generează deșeuri - în special ambalajele - au crescut exponenţial. În alte state civilizate există varianta ridicării deşeurilor pe zile: luni-hârtia, marţi-metalul etc. Există locuri unde, dacă cei responsabili cu salubritatea găsesc materiale reciclabile în tomberon, nu îţi ridică gunoiul deloc.

CONTRIBUŢII LA PENSII, PLĂTITE RETROACTIV

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care permite persoanelor care nu sunt încă pensionate şi care, în perioada activităţilor profesionale, au întrerupt din diverse motive plata contribuţiei la sistemul public de pensii, să poată achita în decursul a şase luni această cotizaţie pentru o perioadă maximă de cinci ani, scrie News.ro. Astfel, potrivit proiectului, persoanele interesate încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Contractul de asigurare socială se încheie între persoana interesată sau, după caz, mandatarul acesteia, desemnat prin procură specială şi casa teritorială de pensii din raza teritorială de domiciliu ori reşedinţă a persoanei interesate.

UNII ROMÂNI MOR LA LOCUL DE MUNCĂ

Peste 2.100 de persoane au suferit accidente de muncă în primul semestru al acestui an, număr în scădere cu 8,65% față de perioada similară a anului trecut, iar 55 dintre acestea și-au pierdut viața, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii. În perioada similară, cele mai multe accidente mortale de muncă au avut loc în silvicultură și exploatare forestieră — șapte accidentați mortal, construcții de clădiri — cinci accidentați mortal, lucrări de geniu civil, lucrări speciale de construcții, transporturi terestre și transporturi prin conducte — câte patru accidentați mortal.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE