Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 29

MEDICII, OBLIGAŢI SĂ RAPORTEZE VACCINĂRILE


 Medicii care nu raportează în termen de cel mult șapte zile vaccinurile administrate pacienţilor vor fi sancționați. În prima fază, sancțiunea va consta într-un avertisment. În cazul repetării abaterii, medicii riscă o amendă care poate ajunge la 10.000 lei, conform Digi 24. Cadrele medicale consideră că raportarea nu are beneficii şi se plâng că vor avea mai mult de muncă. Rata de vaccinare în România este de 75%, deși Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca rata să fie de 95%. Ministerul Sănătăţii va pune în curând în dezbatere publică proiectul Legii Vaccinării.

BANI PENTRU MAMELE EROINE

Senatorii au decis că mamele cu mai mult de trei copii vor deveni mame eroine și vor primi indemnizație viageră echivalentă cu 30% din salariul mediu pe economie. Mamele cu cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de „Mamă Eroină”. Indemnizația va fi viageră și nu va fi impozitată. Aceasta se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. Ultimul cuvânt îl vor avea însă deputații, iar dacă aceștia vor fi de acord, legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

LIBER DE 1 IUNIE

Ziua de 1 Iunie va fi declarată zi nelucrătoare la nivel national, după ce Camera Deputaţilor a votat o lege în acest sens. Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie doar promulgată de Preşedinte. Ziua de 1 Iunie devine astfel a 13-a zi nelucrătoare pentru angajaţii din România, după votul final al Camerei Deputaţilor. Senatul adoptase încă din septembrie propunerea legislativă pentru modificarea Codului Muncii, care vizează declararea zilei de 1 Iunie drept sărbătoare legală, ea devenind astfel zi liberă la nivel naţional.

 ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată Zi Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. În ţările Uniunii Europene sunt aproximativ 16 mii de victime ale acestui fenomen, din care 15 la sută sunt minore, iar România, Bulgaria, Olanda, Ungaria şi Polonia sunt ţările cu cea mai mare incidenţă. În principal, România este ţară de origine a victimelor traficului de persoane, iar numărul total al victimelor identificate este 4.622, în perioada 2011-2015, conform ultimului raport al Consiliului Europei. 66% dintre victimele identificate sunt femei. Principala formă de exploatare a victimelor identificate a fost exploatarea sexuală (54% dintre victime), apoi exploatarea prin muncă (34%) şi cerşetoria forţată (6%).

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE