Ştiri pe scurt
Social
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 17
JOI NOAPTEA SE OPREŞTE APA
Compania de Apă Olt anunţă că joi noaptea, între orele 22.00 şi 6.00, în partea de sus a municipiului Slatina se va opri furnizarea apei potabile. În acest interval vor fi executate lucrări în sistemul de distribuţie, iar la repunerea acestuia în funcţiune este posibil să apară tulburarea apei şi fluctuaţii de presiune. Compania îşi cere scuze pentru disconfortul creat.
PREŢUL GAZELOR NU VA CREŞTE
Prețul gazelor naturale de producție internă și cel al gazelor de import vor fi convergente la 1 aprilie 2017, astfel încât tarifele plătite de populație nu vor crește, a declarat, marți, Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE). Totodată, importurile vor avea acelaşi preţ ca şi gazele interne. Guvernul a aprobat, în luna iunie, o ordonanță de urgență prin care prețul plătit de populație a fost înghețat la nivelul de 60 de lei pe MWh în perioada 1 iulie 2016 — 31 martie 2017, iar calendarul de liberalizare a fost suspendat pe această perioadă.
SUNTEM NEPREGĂTIŢI PENTRU DEZASTRE
Românii sunt nepregătiţi pentru eventuale dezastre naturale precum inundaţii, cutremur şi alunecări de teren. Doar 1,7 milioane de asigurări obligatorii erau înregistrate, la finalul lunii august, adică mai puţin de 20% din totalul locuinţelor din România. Cele mai multe locuinţe asigurate sunt in Transilvania - 20% şi Bucureşti - 19%. La polul opus sunt Bucovina şi Maramureş - cu doar 3 procente fiecare. Deşi legea prevede sancţiuni pentru cei care nu îşi fac asigurare obligatorie, nimeni nu e tras la răspundere. Prima de asigurare este de 10 sau 20 euro, iar despăgubirile nu depăşesc 10.000, respectiv 20.000 de euro. Pe de altă parte, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că România nu este pregătită nici pentru alte fenomene meteo care pot avea consecinţe grave, cum ar fi de exemplu furtunile violente.
GUVERNUL REFUZĂ OFERTA CANADIENILOR
Guvernul a refuzat prima ofertă a autorităţilor din Canada cu privire la ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care vor să călătorească în această ţară. Canadienii au transmis atât Executivului de la Bucureşti, cât şi celui de la Sofia, propunerea ca vizele să fie eliminate etapizat, cel mai târziu până în mai 2018. Spre deosebire de autorităţile bulgare, oficialii români nu au fost mulţumiţi de termenul limită - mai 2018. Guvernul a cerut o dată fermă în 2017 pentru eliminarea vizelor pentru români.
Redactor: Mirela Vârşă