Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 22

CONTRIBUŢII SUPLIMENTARE PENTRU O PENSIE MAI MARE


După ce a așteptat patru ani în Parlamentul României, proiectul care va permite românilor să aibă dreptul la pensie sau să-şi majoreze cuantumul acesteia, prin contribuţii suplimentare, a primit vot pozitiv de la deputați, în plen, și va pleca spre promulgare. Pot beneficia de lege toți cei care încă nu au calitatea de pensionari. Proiectul permite plata contribuției la pensii pentru o perioadă de cinci ani, iar direct interesați de actul normativ sunt cei care se apropie de vârsta de pensionare și nu au stagiul contribuției la pensii complet sau cei care vor să aibă asigurat cel puțin stagiul minim de contribuții. Beneficiarii vor alege suma cu care contribuie, în funcție de pensia pe care vor să și-o asigure. Pentru a avea acces la facilitate, cei în cauză vor trebui să încheie un contract de asigurare în maximum șase luni de la intrarea în vigoare a legii. În prezent, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

PÂINEA FELIATĂ, PERICULOASĂ PENTRU SĂNĂTATE

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului din România a analizat 52 de tipuri de pâine feliată care se găsesc în marile magazine din ţara noastră. Concluziile acestui studiu sunt îngrijorătoare. 96% dintre produsele analizate nu respectă reţeta tradiţională a pâinii. Pe lângă făină, apă, drojdie şi sare, conţin amidon, glucoză, zahăr, dar şi foarte multe uleiuri şi conservanţi alimentari. Specialiştii recomandă să fie consumată pâine feliată care este făcută din cereale integrale. În cazul în care alegeţi un alt tip de pâine, există posibilitatea să vă îmbolnăviţi grav. Bolile pe care le enumeră specialiştii sunt: boli cardiovasculare, dureri puternice de cap, stări de greaţă şi dureri abdominale.

ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ MAŞINI

Astăzi este Ziua Mondială fără Maşini. Lansată în anul 2000, această zi promovează îmbunătăţirea traficului urban şi reducerea poluării oraşelor şi încurajează şoferii să renunţe o zi la maşină şi să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun. Ziua fără Maşină este respectată în Europa, Statele Unite şi Japonia, iar în România, din anul 2001. Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, miliarde de oameni care trăiesc în oraşe sunt expuşi particulelor periculoase din gazele de eşapament, poluarea aerului fiind responsabilă de mai mult de 3 milioane de decese anual. Mai mult, studiile arată că în ţările în care locuitorii obişnuiesc să se plimbe mult pe jos sau cu bicicleta, ponderea obezilor în totalul populaţiei este mult mai mică, în comparatie cu cele în care dependenţa de maşină este mare.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE