Şacalii le creează mari probleme reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt. Câinii sălbatici sapă gropi în digurile de protecţie a apelor şi pun astfel în pericol localităţile învecinate, în cazul apariţiei unor viituri. Reprezentanţii SGA spun că situaţia îi depăşeste şi tot ce pot să facă este să astupe gropile lăsate de şacali.
În şedinţa care a avut loc, ieri, la Prefectura Olt, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt au spus că una dintre problemele cu care se confruntă instituţia o reprezintă şacalii. Animalele și-au făcut numeroase vizuine în cel mai mare dig din judeţ, Potelu-Corabia, iar rezistența acestuia, în cazul unor viituri, este pusă astfel în pericol.
Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic, cu forma generală asemănătoare cu a vulpii, dar blana cu aceeași structură cu a lupului, fiind numit de aceea și „lup auriu”. Bârlogul de șacal nu este foarte adânc, dar este așezat de obicei în locuri singuratice, în văgăuni cu mărăcinișuri și alte locuri greu accesibile.
O altă problemă o reprezintă infiltraţiile care se produc pe sub dig, atunci când Dunărea creşte. Însă reprezentanţii SGA spun că nu sunt în pericol zonele adiacente.
Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt are în administrare barajele: Brebeni, Caracal, Drăghiceni, Grozăveşti, Dioşti, Aleşteu, Săltăneşti, Redea, Redişoara şi Vlădila. Instituţia mai are în grijă diguri cu o lungime totală de 43 de kilometri.