Ştiri pe scurt
Social
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 62
CREDITE PENTRU PERSOANELE CU NEVOI SPECIALE
Persoanele cu deficiente locomotorii și vizuale ar putea beneficia de ajutor financiar sub formă de credit pentru achiziționarea de proteze, orteze medicale, dispozitive de mers, echipamente și dispozitive asistive, dacă, la toamnă, o lege care va fi depusă în Parlament va fi votată de către aleși. Sumele pe care le vor putea lua doritorii variază de la 1500 de lei până la 30.000 de lei, pentru o perioadă de maximum 10 ani. Celor care vor dori să ia un împrumut pentru a-și procura cele necesare sănătății li se va da și posibilitatea achiziționarii în avans a echipamentelor/dispozitivelor care vor decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate,sau chiar de banca respectivă, urmând ca aceștia să dea banii în rate la CNAS sau la bancă.
STIMULENTE PENTRU PATRONI
Pentru unii a început vacanţa, pentru alţii munca. Mii de adolescenţi din România lucrează în timpul verii. Pentru a descuraja munca la negru, angajatorii vor primi stimulente de 250 de lei pe lună pentru fiecare elev sau student angajat. Patronii trebuie doar să încheie convenţii cu Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă. În România, ca să te poţi angaja trebuie să ai cel puţin 15 ani. La vârsta minimă, e nevoie de acordul părinţilor. Contractul de muncă trebuie semnat după începerea vacanţei, iar stimulentul se acordă pentru maximum 60 de zile lucrătoare pe an. De stimulentul financiar nu beneficiază angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi înainte de începerea vacanţei.
CERCETĂTORII, SCUTIŢI DE IMPOZIT
Cercetătorii sunt scutiţi de plata impozitului pe venitul din salarii. Ordonanţa de urgenţă dată de guvern a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea va fi aplicată începând cu veniturile lunii august. Prin scutirea de impozit pe salariu, guvernul vrea să-i ţină acasă pe tinerii cercetători. O măsură similară de scutire de impozit pe salarii a fost luată şi în cazul specialiştilor în IT.
VOR ÎNCĂ O ZI LIBERĂ
Mai mulţi senatori şi deputaţi sunt iniţiatorii unui proiect de lege prin care se urmăreşte instituirea zilei de 21 martie, ca zi a Olteniei.Aceştia propun ca ziua de 21 martie să fie sărbătorită, în fiecare an, de către autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-artistic şi stiinţific. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni culturale, ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători”, se mai arată în proiectul de lege.