Ştiri pe scurt
Social
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 64
CELE MAI SIGURE ALEGERI DIN ULTIMII ANI
În ziua alegerilor locale, peste 1400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în județul Olt, atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice. Măsurile luate de poliţişti au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situații grave, care să afecteze procesul electoral, se arată într-un comunicat de presă. Singurele infracţiuni aflate acum în curs de cercetare privind “coruperea alegătorului” și “fraudă la vot” au fost consemnate în localităţile Iancu Jianu, Valea Mare, Grădinile, Făgeţelu şi Coloneşti.
COPIII OLIMPICI AI JANDARMILOR, PREMIAŢI
Şase copii ai jandarmilor şi pompierilor olteni au fost felicitaţi şi premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare organizate pe plan judeţean şi naţional, de către Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor-Regiunea 4 Olt. Asociaţia le-a oferit diplome de merit şi premii în bani în cuantum de 500 lei, pentru fiecare. Tinerii premiaţi au fost: Avram Roxana - elevă în clasa a XI-a, Scarlat Andra - elevă în clasa a X-a, Mihai Mădălin Gabriel - elev în clasa a IX-a, Dumitrescu Delia - elevă în clasa a VII-a, Bobeică Alexia şi Dumitrescu Lucian - elevi în clasa a IV-a.
FERMIERII, DIN NOU ÎN STRADĂ
După ce şi-au strigat în repetate rânduri nemulţumirile la poarta Cotroceniului, agricultorii sunt pregătiţi să iasă din nou în stradă.. Aceştia au anunţat că vor protesta în Parcul Izvor din Capitală, nemulţumiţi că nu şi-au primit subvenţiile, dar şi de faptul că statul nu îi ajută să îşi vândă produsele. Totodată, în zona unde va avea loc mitingul, traficul va fi blocat. Fermierii se plâng că taxa pe valoarea adăugată este prea mare, iar, din această cauză, cresc şi cheltuielile la care sunt supuşi.
CUM SUPRAVIEŢUIESC ROMÂNII?
Strategia de supraviețuire de la un salariu la altul a românului ceva mai strâmtorat se bazează încă pe împrumuturi de scurtă durată. Sursele a aproape jumătate din cei chestionați în timpul unui studiu realizat de o companie de recuperare a creanţelor sunt, în principal, rudele și cei din cercul de prieteni apropiați. Foarte mulți români, de exemplu, îngroașă rîndurile celor care preferă să se împrumute pentru anumite perioade de la părinți, frați și surori, de la familie într-un cuvânt (37,2%), dar și de la amici atunci când bugetul personal le este atins de o ”jenă” financiară (4,4%). Sunt și persoane care în timpul studiului au arătat că atunci când ajung la fundul sacului încearcă să se descurce singuri, fără ajutorul nimănui (43,5%).