Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A pornit „prima maşină”
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 68

Nu ai maşină? Îţi poţi cumpăra, acum, printr-un credit garantat de stat. Guvernul a emis o ordonanţă prin care s-a aprobat acest program. Ministerul Finanţelor a alocat un plafon de 350 milioane de lei pentru „Prima Maşină”.




După „Prima Casă” urmează „Prima maşină”. Guvernul, prin Ministerul Finanţelor, a aprobat normele pentru acest nou program prin care tinerii îşi pot cumpăra o maşină printr-un credit bancar garantat de stat. Pentru a beneficia de garanţia acordată de stat prin acest program, persoanele fizice trebuie  să facă dovada, cu declaraţia pe proprie răspundere şi cu copia facturii emise de vânzător, că autoturismul care se achiziţionează în cadrul programului este nou, că este produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, că îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5 şi că are un preţ de achiziţie ce nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz. O altă condiţie este ca beneficiarii  să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie.

Alţii consideră că nu este bine să investeşti în maşini dacă în România nu sunt drumuri potrivite pentru o maşină nouă.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a explicat ce presupune acest nou program prin care statul oferă garanţii pentru anumite credite.

„Acest plafon de 350 milioane nu înseamnă că noi dăm şi banii. Probabil o parte din acest plafon, un procent de 10-12 la sută dacă vor fi credite neperformante, bineînţeles după un an, după o perioadă destul de lungă de timp, aceşti bani vor fi plătiţi de către Fondul de garantare sau cei ce garantează aceste împrumuturi”

Vâlcov speră ca acest program să-i ajute atât pe cei care doresc să îşi cumpere o maşină, dar şi producţia autohtonă de automobile.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024