Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Codul Rutier apără copiii
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 75

Cresc amenzile, contravențiile și pedepsele. Șoferii sunt obligați să le spună pasagerilor să-și cupleze centurile de siguranță, iar în cazul în care în autoturism se află copii mai mici de trei ani aceștia trebuie să stea obligatoriu în scaune speciale, omologate.




Codul Rutier a fost modificat ultima dată în septembrie 2014, iar acum au fost făcute câteva completări la regulile ce se referă la transportul copiilor în maşină.

În funcție de vârsta și înălțimea copiilor, aceștia trebuie să ocupe locuri speciale în autoturism și obligatoriu trebuie să fie prinși în centura de siguranță. Există însă și excepții.

Și, cum punctul de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, amenzile s-au majorat. Iată ce riscă șoferii.

Potrivit noilor norme, dispozitivele de fixare în scaune trebuie să fie omologate şi adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Totodată, acestea pot fi instalate pe locurile din spate sau în dreapta șoferului. În cazul locului din faţă, instalarea este permisă doar dacă instrucţiunile dispozitivului permit acest lucru şi dacă airbagul este dezactivat. Regula nu vizează și autovehiculele destinate transportului public de persoane sau taxiurile, aici fiind obligatorie supravegherea copilului de către o altă persoană, în afară de şofer. Aceste modificări intră în vigoare din 14 februarie.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024