Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutoarele de încălzire, în creştere
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 89

Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire creşte încet, dar sigur, de la un an la altul. Dacă, în sezonul rece 2014-2015, peste 16.000 de olteni au depus dosarele pentru a beneficia de acest ajutor din partea statului, în urmă cu un an numărul acestora era cu peste 1.000 de persoane mai mic.




În topul oltenilor care beneficiază  de ajutoare de încălzire şi anul acesta, pe primul loc de situează oltenii care au solicitat subvenţii pentru combustibil lemnos, majoritatea provenind din mediul rural. Numărul acestora reprezintă 78% din totalul beneficiarilor.

Dacă în comune precum Milcov, Tătuleşti şi Icoana numărul ajutoarelor de încălzire nu depăşeşte cifra zece, la polul opus, cu sute de dosare soluţionate, se situează localităţi precum Izvoarele, Ianca, Văleni şi Dobrosloveni. Decontarea cheltuielior pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică se mai face doar la Drăgăneşti, acolo unde 18 familii au solicitat o astfel de subvenţie. De asemenea puţine solicitări au fost şi pentru energia electrică.

Alţi peste 2.800 de olteni au solicitat ajutoare pentru încălzirea cu gaze naturale, iar Slatina şi Caracalul sunt oraşele în care au fost depuse cele mai multe solicitări.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024