Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Soluţii pentru o lege mai bună
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 80

Legea falimentului personal, care se discută în aceste zile în Parlament, poate fi o soluţie la criza creditelor în franci elveţieni, dar este nevoie să suporte unele modificări. Acestea trebuie să îi ajute pe debitori să scape de executarea silită a locuinţelor. Avocatul Lucia Furtună şi brokerul de asigurări Cosmin Florescu explică cum ar trebuie să fie această lege.




Dezbaterile pe legea falimentului personal pot duce la o elaboare cât mai bună a acestui act normativ. Chiar dacă nu este o soluţie imediată pentru cei care au credite în franci elveţieni şi nu mai pot plăti ratele, ea ar trebui să îi scape pe aceştia de executarea silită.

Legea ar putea să cuprindă şi un articol care să reglementeze că, după ce a fost excutat imobilul ipotecat, banca să nu mai ceară şi alte sume de bani, dacă valoarea de piaţă a acestuia nu corespunde cu cea a creditului.

Legea falimentului personal se află în dezbatere la Comisia de Buget Finanţe. Ieri ar fi trebuit să fie consultaţi reprezentanţii băncilor comerciale, cei ai BNR şi ministrul Finanţelor, însă şedinţa nu a mai avut loc pentru că mai mult de jumătate dintre parlamentari nu au venit.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024