Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Loteria bonurilor fiscale începe de Paşte
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 85

Loteria bonurilor fiscale a fost aprobată în şedinţa de Guvern. Proiectul iniţial a fost modificat, astfel că şi persoanele sub 18 ani pot participa la concurs, iar de la 1 martie, dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal, cumpărătorul poate să nu mai achite bunul sau serviciul solicitat.




Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat că Guvernul a a aprobat ordonanţa privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale.

Textul supus aprobării a fost îmbunătăţit în urma dezbaterilor publice iar principalele noutăţi sunt:

- Începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul poate să nu mai achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal
- Extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani)
- Nerestricţionarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană, scrie ministrul Darius Vâlcov pe pagina de facebook.

Prima extragere va avea loc pe 13 aprilie 2015, în a doua zi de Paşte, fondul de premiere fiind de un milion de lei. În cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv: un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului. Ordonanţa mai prevede ca, începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzacţie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii.

Redactor:Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024