Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un copil chinuit de sistem
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 83

În timp ce alţi copii de vârsta ei visează la tablete performante, haine de firmă sau călătorii, Andreea îşi doreşte doar să supravieţuiască.  Viaţa ei depinde de un aparat pentru care familia nu mai poate plăti chiria lunară. Este povestea prea tristă a unei copile din Slatina, care are nevoie urgentă de ajutor.




Într-un cartier sărac de la marginea Slatinei, pe o uliţă îngustă, într-o casă mică, dar îngrijită, o întâlnim pe Andreea, un copil foarte bolnav. Camera curată şi călduroasă e plină de aparate medicale. Fără ele, nu poate respira. Fata are scolioză toracală, o boală gravă, care a evoluat atât de mult încât îi pune viaţa în pericol. În urmă cu doi ani, ar fi avut şansa să se opereze, dar dispozitivele medicale necesare pentru intervenţie ar fi costat 300 de milioane de lei vechi, o sumă imposibil de strâns de familia mult prea săracă. Anul trecut, când au reuşit să colecteze banii, prin diverse campanii umanitare, starea de sănătate a copilei s-a agravat. A intrat în stop respirator, iar de atunci viaţa ei depinde de un ventilator pentru care trebuie să plătească o chirie lunară de 1.200 lei.

Disperat că îşi poate pierde nepoata, bunicul Andreei a cerut ajutorul instiuţiilor statului şi fundaţiilor.

Mama fetei îşi pune şi ea mari speranţe în ajutorul oamenilor cu suflet mare. Printre lacrimi, femeia are puterea chiar să viseze că Andreea va fi, cândva, un copil normal.

Aşa bolnavă cum este, Andreea mărturiseşte că e pregătită oricând de operaţia care îi poate schimba viaţa, dar ştie că pentru asta e nevoie de mulţi bani.

Situaţia disperată în care se află Andreea este şi în atenţia Casei de Sănătate Olt. Din păcate, însă, legislaţia nu permite alocarea de fonduri pentru ventilatorul de care copila este dependentă. Reprezentanţii instituţiei caută alte soluţii să o ajute.

Redactor:Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024