Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Le dăm cheile de la apartament şi ne mutăm în stradă”
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 78

„Le dăm cheile de la apartament şi de la maşină şi ne mutăm în stradă”. Este singura soluţie pe care o familie tânără, de bugetari o are acum. Criza francului elveţian le-a spulberat orice vis la un trai mai bun, la un viitor pentru ei şi copilul lor. Cu o rată lunară de 20 de milioane de lei vechi, pe care nu o poate achita, Florin Petcu, la fel ca alte zeci de mii de români are nevoie de o speranţă, o promisiune că nu îşi va pierde casa.




A luat credit ca să îşi cumpere o casă, iar mirajul francului elveţian din anul 2008, prezentat de bănci, l-a convins. Acum rata s-a triplat, iar familia Petcu nu mai poate plăti.

Florin Petcu lucrează în învăţământ, iar soţia lui este tot bugetar. Ultimii ani au fost extrem de grei pentru ei. Cu salarii tăiate şi rata care creştea în fiecare lună, tânăra familie este acum la capătul puterilor.

Au luat de la bancă 1,4 miliarde de lei vechi, iar acum trebuie să plătească peste trei miliarde. Nu s-au gândit niciun moment că moneda pe care ofiţerul de credite le-a prezentat-o ca fiind sigură se va dubla în următorii ani.

Familia Petcu a dat banca în judecată şi speră că instanţa va găsi o soluţie pentru ca să îşi poată plăti în continuare rata.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024