Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Iei bon, câştigi la „Loteria bonurilor fiscale”
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 81

Din vară începe „Loteria bonurilor fiscale”. Persoanele care au împlinit deja vârsta de 18 ani şi deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii în ţară vor putea participa, din iulie, la acest concurs lansat de Ministerul Finanţelor. Zece milioane de lei vor fi alocate pentru primele şase luni de Loterie. Proiectul se află în dezbatere publică.




Aşa cum a promis la începutul mandatului de ministru al Finanţerlor, Darius Vâlcov a lucrat alături de specialiştii din minister la programul „Loteria bonurilor fiscale”. Va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar şi ocazional. În cadrul „Loteriei bonurilor fiscale” se vor efectua extrageri a două valori, un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului. Extragerile vor fi organizate de Loteria Română şi sunt publice. Prima extragere lunară va fi în luna iulie 2015. Se urmăreşte prin această măsură combaterea evaziunii fiscale şi reducerea economiei subterane.

„Am propus spre consultare publică, pe site-ul Ministerului de Finanţe, proiectul de Ordonanță pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Este un proiect al cărui principal scop îl reprezintă diminuarea evaziunii fiscale. Astfel, creăm spațiul fiscal care va permite alocarea de resurse financiare suplimentare pentru domenii precum învățământul și sănătatea. Extragerile vor fi lunare, dar și ocazionale (Paște, Crăciun etc.). Prima extragere ocazională va avea loc pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte) şi va avea un fond de premiere de 1 milion de lei, a explicat pe pagina sa de facebook, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov

La extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii, iar la extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor. Iată care sunt condiţiile pentru ca un bon fiscal să fie desemnat câştigător.

A fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu OU 28/1999;

Sunt lizibile toate informaţiile obligatorii;

Are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă;

A fost emis în ziua extrasă;

Nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului şi a fost emis pentru vânzarea de bunuri şi/sau prestări de servicii către persoane fizice.

Premiile vor fi revendicate prin depunerea bonului fiscal câştigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o declaraţie al cărei model va fi aprobat prin ordin al ministrului Finanţelor, până la 30 aprilie 2015. Revendicarea va fi posibilă în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termenul de decădere din dreptul de a revendica premiul. În termen de zece zile de la expirarea perioadei, unităţile teritoriale transmit către ANAF lista persoanelor care au revendicat premiile. Premiile vor fi virate de către Ministerul Finanţelor în cont bancar deschis la o instituţie de credit din România pe numele câştigătorului, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade cu până la 60 de zile, în situaţiile în care există suspiciuni de fraudă. O persoană va putea revendica un singur premiu aferent unei extrageri, iar premiile vor putea fi revendicate doar de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Ministerul Finanţelor va stabili fondul anual de premiere pentru Loterie, precum şi repartizarea lunară a acestuia. Valoarea câştigătoare aferentă unui bon va rezulta prin împărţirea fondului de premiere la numărul bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen. Ministerul Finanţelor apreciază că la extragerile lunare vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024