Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pensii mai mari cu 50 de lei
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 80

Mii de pensionari olteni vor primi de anul acesta o pensie mai mare. Chiar dacă suma este mică, această majorare va fi resimțită de beneficiari, având în vedere că este vorba despre o categorie defavoriazată, cea a vârstnicilor, care primesc indemnizația socială garantată de stat.




În buzunarele oltenilor beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari vor intra începând de luna aceasta mai mulți bani. Pensia a fost majorată la sfârșitul anului trecut cu 50 de lei.

Astfel, cu sprijinul Casei Județene de Pensii și al instituțiilor prin intermediul cărora aceasta se achită, diferențele cuvenite beneficiarilor de indemnizație socială, ca urmare a majorării acesteia de la 350 lei la 400 lei, vor fi achitate până la sfârșitul lunii ianuarie.

La nivelul județului Olt sunt înregistrați aproape 15.000 de pensionari care primesc astfel de indemnizații. Pentru obţinerea pensiei sociale trebuie îndeplinite anumite condiţii: persoana să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, să aibă domiciliul în România, iar cuantumul pensiei cuvenite sau aflate în plată să fie sub 400 de lei.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024